Szeretnél értesülni az újdonságokról? Iratkozz fel!

Gyógynövények kategorizálva

Gyógynövény, gyógytea kereső



Haladó keresés

Cukorbetegeknek

Gyógynövények hatásterületekre arrow Élénkítés arrow Hibiszkusz:mint egy csodaszer, szinte mindenre jó.



Hibiszkusz:mint egy csodaszer, szinte mindenre jó.



Megosztás másokkal:

Hibiszkusz (afrikai mályva) Hibiscus sabdariffa

Ez a tea nagyon sok bajra hatásos:

Erős vízhajtó hatású. Húgyúti átmosásra alkalmas. Kedvezőek a tapasztalatok vesegyulladás, húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésében.

Ezt a teát várandósok is fogyaszthatják, de csak napi 2-3 csészényit maximum. Magas C vitamintartalmú, üdítő jellegű tea, ugyanakkor fertőtlenítő, lázcsillapító, antibakteriális, vértisztító, gyulladáscsökkentő, összehúzó – gyenge hashajtó, vizelethajtó, görcsoldó, epehajtó hatású is egyben.

Jó hatású méh- vagy petefészek-gyulladás, erős menstruációs vérzés, menstruációs görcsök, hőhullámok esetében is, mert a tüneteket jelentősen mérsékli.  Enyhe vérnyomáscsökkentő: Önként jelentkező páciensek hat héten keresztül naponta háromszor fogyasztottak egy csésze hibiszkuszteát, amely főleg a szívbetegség megelőzésében kedvező hatóanyagokat, flavonoidokat tartalmaz. A hibiszkuszteát fogyasztók vérnyomása gyakran olyan mértékben csökkent, mint a vérnyomáscsökkentő tablettákkal kezelteké. forrás: http://www.hirextra.hu/2008/11/16/a-hibiszkusz-jotekony-hatasa/. Serkenti a hajnövekedést, szépíti az arcbőrt. Nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre is. Jó köptető és köhögéscsillapító hatású. Torokgyulladásnál is alkalmazható. Magas C-vitamin tartalmánál fogva jó immunerősítő is.

A hibiszkusz , különleges aromája és jótékony hatása miatt majdnem minden gyümölcsteában megtalálható. Nagyon szép piros színű, savanykás ízű tea.

Főbb hatóanyagai: hibiszkusz- és egyéb növényi savak, (alma-, citrom-, borkősav), hibiszkusz-sav, antocián színanyagok, szterol, pektin, heteropoliszacharidok, illóolaj, C-vitamin, nyálka. A virágkelyhek kalciumban, niacinban, ribofavinokokban és vasban gazdagok

Elkészítési módja és adagolás:

1 teáskanálnyi t 2 dl vízzel forrázni. 10-15 percnyi állás után leszűrve fogyasztandó.

Egyes receptek szerint lehet 2 percig főzni is. A főzés azonban károsítja a C-vitamin tartalmát.

Figyelmeztetések: Várandósok is fogyaszthatják, de csak napi 2-3 csészényit maximum. Az Egészségügyi Továbbképző Intézet fitoterapeuta tanára, Kökény  Mária szerepelteti a terheseknek adható teák listáján. (Kökény Mária Juglandis 1)

Csak kis adagban alkalmazható (napi 2-3 csésze). Cserzőanyag tartalma miatt emésztőszervi fekélyek esetén nem ajánlott.

A felsorolt gyógyhatások népgyógyászati tapasztalatokra épülnek, tudományos kísérletekkel nem igazoltak. A 4/1997. (I. 22.) Korm. rendelet 6. számú melléklete határozza meg a forgalomba hozható gyógynövények körét. A termék szerepel a jelzett mellékletben.



Gyogyfupatika.hu © 2024 Minden jog fenntartva. | A webáruházat készítette: Interkreativ.hu